Raske Aeg: 300 minutit Portsjonid: 4 inimest
Ettevalmistus
Lõika vanillikaunad ja eemalda seemned. Pange pool piimast, koorest, vanilliseemnetest ja marjadest kastrulisse ja keetke.
Sega samal ajal ülejäänud piim, munakollased ja suhkur. Jätkake segamist ja lisage keev vedelik munakollaste ja suhkru segule. Valage see kõik kastrulisse ja viige see 85 kraadini või vahetult enne keetmist. Vala läbi sõela kaussi (eelistatult terasest) ja lase jahtuda, aeg-ajalt keerates. Seejärel pange kauss 4 tunniks sügavkülma. Iga poole tunni tagant keerake piitsaga.
Karamelli jaoks pange suhkur paksu kastrulisse ja laske sellel aeglaselt sulada. Kui karamell hakkab pruunistuma (160 kraadi), valage pärgamentpaberilehele 4 täppi ja asetage veel vedel karamell paberile ümmargusele või silindrikujulisele esemele (näiteks taignarullile), et kaun saaks dünaamilise kuju. Lase jahtuda ja pane taldrikule. Vormi jäätiselusikaga pallid ja laota vahvlile. Kaunista värskete puuviljade ja Modena palsamiäädikaga - Mazzetti l'Originale - Etichetta Oro.
Koostisosad
Jäätis:
3 vanillimarja
250 ml piima
250 ml koort
3 munakollast
80g granuleeritud suhkrut
Karamelli jaoks:
400g granuleeritud suhkrut
Enamgi veel:
Värsked puuviljad
Modena palsamiäädikas - Mazzetti l'Originale - Etichetta Oro