Raske                     Aeg: 300 minutit             Portsjonid: 4 inimest 

Ettevalmistus

Lõika vanillikaunad ja eemalda seemned. Pange pool piimast, koorest, vanilliseemnetest ja marjadest kastrulisse ja keetke.

Sega samal ajal ülejäänud piim, munakollased ja suhkur. Jätkake segamist ja lisage keev vedelik munakollaste ja suhkru segule. Valage see kõik kastrulisse ja viige see 85 kraadini või vahetult enne keetmist. Vala läbi sõela kaussi (eelistatult terasest) ja lase jahtuda, aeg-ajalt keerates. Seejärel pange kauss 4 tunniks sügavkülma. Iga poole tunni tagant keerake piitsaga.

Karamelli jaoks pange suhkur paksu kastrulisse ja laske sellel aeglaselt sulada. Kui karamell hakkab pruunistuma (160 kraadi), valage pärgamentpaberilehele 4 täppi ja asetage veel vedel karamell paberile ümmargusele või silindrikujulisele esemele (näiteks taignarullile), et kaun saaks dünaamilise kuju. Lase jahtuda ja pane taldrikule. Vormi jäätiselusikaga pallid ja laota vahvlile. Kaunista värskete puuviljade ja Modena palsamiäädikaga - Mazzetti l'Originale - Etichetta Oro.

Koostisosad

Jäätis:

3 vanillimarja

250 ml piima

250 ml koort

3 munakollast

80g granuleeritud suhkrut

Karamelli jaoks:

400g granuleeritud suhkrut

Enamgi veel:

Värsked puuviljad

Modena palsamiäädikas - Mazzetti l'Originale - Etichetta Oro

Munapuder tomatite ja leivapurjetega
Trühvli oliiviõli Galantino...
Lõhe ja sidruni pasta salat
...